4 GAZPACHO Merk: Ferrer Klassieke Spaanse soep bereid met tomaat, komkommer, knoflook en olijfolie. Ijskoud serveren met bijvoorbeeld croutons, verse kruiden en gebakken gambas. Leuk als amuse of tapa. bevat: fles: 720 ml
5 ZEEZOUT CAMARGUE Merk: LE SAUNIER Het zeldzame fleur de sel zout wordt aan het begin van het zoutproces met de hand van de oppervlakte opgeschept en daarna gedroogd door de zon. Het 100% natuurlijk zeezout wordt niet geraffineerd, niet gewassen en niet gemalen. Goede fleur de sel smaakt niet zozeer zout, maar zilt. Waar u gewoon zout gebruikt als smaakophaler, kunt u dit zeezout als finishing touch gebruiken om net dat beetje ziltigheid toe te voegen. De Camargue is een moerasgebied in de Rhônedelta. Al in de Romeinse tijd werd in dit gebied zout gewonnen. Het zout komt uit een gebied zo groot als Parijs, namelijk uit de zoutvlaktes rond Aigues Mortes. Het zout wordt middels handwerk gewonnen en is een tijdrovende bezigheid. Het fleur de sel zout is lichtroze van kleur en heeft een lichte viooltjesgeur. Dit komt door een micro alg die in het hoge zoutgehalte kan overleven. Bevat: Bus: 125 g
8 citrusvruchtenazijn Merk: VANDERERFVEN Kalamansi citrusvruchten uit Azië, zie je steeds vaker terugkomen in culinaire gerechten en patisserie. Zo ook in de Kalamansi Citrus vinegar van BelBerry. De azijn heeft een verrassende frisse smaak en kun je uitstekend combineren met vis of salades met stukjes tonijn, zalm, garnalen of andere vissoorten. Echt alsof je de zomer op je bord hebt liggen. Wanneer je de citrusvruchten azijn met een beetje kwalitatief goede olijfolie opklopt, dan ontstaat er een geweldige vinaigrette waarbij je je vingers aflikt. De Kalamansi citrusvruchten azijn is dan ook bereid met uitsluiten natuurlijke producten, waaronder verse kalamansi citrusvruchten, en dat proef je goed terug. Niet alleen de inhoud van de Belberry flesjes Citrus azijn is uiterst geslaagd, ook de vormgeving is een lust voor het oog. Simpel en perfect. Gewoon een sieraad in je keukenkastje. De flesjes hebben overigens een inhoud van 200 ml, dus neem ruim en geniet van deze zomerse citrusvruchtenazijn! bevat: fles: 200 ml
13 TONIJN GEELVIN FILETS IN OLIJFOLIE Merk: FRANTOIO DI SAN Met de hand gevist en vers verwerkt, de tonijn uit Frantoio di Sant'Agata d'Oneglia is het genot van fijnproevers. Tonijnfilets verpakt in extra vierge olijfolie om de smaak van vers verwerkte tonijn te behouden. Ze onderscheiden zich door de compactheid van het vlees en de delicate geur, zowel door de kwaliteit van de tonijn als door het vissysteem met de lijn en de onmiddellijke verwerking. Bevat: Pot: 300 g
17 OLIE OLIJF ARBEQUINA Merk: VALDERRAMA Een Extra Virgin Arbequina Olijfolie met de smaak van groene appeltjes, net gemaaid gras, limoen, mango en banaan. Ideaal voor toepassingen zoals salades, dressing, risotto, het glaceren van groenten en uniek voor verse vruchten zoals gele meloen, ananas en banaan. Perfect om witbrood in te dopen. Bevat: Fles: 1 l